FK Liria

VS

FC Feronikeli 74

Mestalla Stadium August 15, 2024 19:00:00

Pikat kryesore të Ndeshjes së Fundit

Tabela e pikave

Team W L PTS
1 FK Drita 26 3 83
2 FSHF 24 4 80
3 KF Dukagjini 24 3 79
4 KF Malisheva 22 3 75
5 SC Gjilani 22 4 74
6 FC Prishtina 20 4 70
7 FK Ballkani 18 6 64
8 FK Liria 15 9 55
9 FC Feronikeli 74 12 10 48
10 KF Llapi 12 12 48

NDESHJA E ARDHSHME

FC Drita - Klubi Fudbollistik

U themelua si SH.K.A “DRITA” më 1947 me seksin e dramës, këngës, valleve dhe futbollit. Më vonë K.F. “Drita” veproi pavarësisht nga SHKA “DRITA”.

KF “DRITA” u themelua nga prijësit dhe qytetarët e vjetër të qytetit.

Futbollistët e parë të klubit stërviteshin në rrethana të jashtëzakonshme dhe në kushte të vështira, pa ushqim; me bukë e me bukë, vetëm e vetëm për të arritur sukses. Ata dëshmuan talentin e tyre me vullnetin e pathyeshem të tyre.

Që në fillim ishte halë në sytë e pushtetit komunist, sepse e rivalizonte ekipin tjetër të qytetit, të preferuarën e tyre, “Crvena Zvezda”-n, dhe sepse themeluesit e futbollistët ishin vetëm shqiptarë dhe mbante një emër shqip që tregonte se populli i këtij qyteti don “DRITË”. Andaj, më 1952 ekipi shuhet nga rregjimi. Ish-futbollistët kaluan tek skuadra tanimë multietnike e Zvezdës.

Fudbollistët - FC DRITA

350 +

Total Matches

25 +

TOTAL TRAINERS

95 +

TOTAL PLAYERS

26 +

TOTAL AWARDS

Galeria e Ndeshjes

Champion Awards